AKTUELNO

Novinar Dušan Stojaković rekao je za Novo jutro da se Srbija vraća na mapu sveta, kao i da dobija neku vrstu ugleda koji je u jedno vreme bio poljuljan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik SAD Donald Tramp, kao i predsednik Francuske Emanuel Makron pozvani su u Beograd na proslavu 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" rekao je da je Putin potvrdio dolazak, a da je i Makron potvrdio da će posetiti Srbiju.

Foto: Printscreen

- Ne znam da li će Makron doći na datum proslave, još nije pouzdano. Što se Trampa tiče, svedoci smo da ga je predsednik Vučić pozvao. Mi 40 godina nismo imali čast da nas poseti neko iz SAD-a. To bi bilo jako dobro, to bi za našu državu značilo da se ipak na nas računa kao saveznika, kao saradnika, i kao ekonomsku destinaciju - naveo je Stojaković.

Kako dodaje, iz budućih poseta možemo da izvučemo određene zaključke.

- U poslednjih nekoliko godina Srbija se vraća na mapu sveta, dobija neku vrstu ugleda koji je u jedno vreme bio poljuljan. Mi smo jedna od retkih teritorija koja pokušava da vodi svoju univerzalnu politiku. Mi nismo talibani koji će da prihvate sve dictate sa zapada, a i sa Rusima imamo fer odnos - istakao je Stojaković.

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo" rekao je da u je poslednjih dana neverovatna diplomatska aktivnost predsednika Srbije Aleksandara Vučića.

Foto: Printscreen

- Dogovorio se da Putin dolazi u Srbiju, sutradan dolazi Porošenko u Beograd, par dana pre toga je bio sa Erdoganom, a juče je bio sa Balkanskom četvorkom. Mislim da su nam najvažniji dobri odnosi sa Turskom, jer nam je najbliža - naveo je Vukajlović.

#Srbija

'